// OM KAJPLADS 24

Kajplads 24 - Om Kajplads 24

Kajplads 24, der ligger på Islands Brygge 34 i København S, er tegnet af Kim Utzon Arkitekter og var et af de første boligbyggerier i den ny Havnestad. De første beboere flyttede ind i november 2004. Siden da er der kommet flere andre byggerier samt både en lystbådehavn, en cykel- og gangbro og en havnebus-terminal.

Navnet Kajplads 24 menes at stamme fra placeringen på byggefelt 24. Arkitekten beskriver på sin hjemmeside ejendommen således:
Boligbebyggelsen Kajplads 24 er en enkel bygningskrop, der er 54 meter lang og 18,5 meter bred. Den ligger vinkelret på kajen direkte ud til - og med fantastisk udsigt til - Københavns inderhavn mod syd, vest og nord.

Bygningen er konstrueret med en facade af præcise hvidmalede betonsøjler og bjælker, der tilsammen danner et stormasket grid med forskellige fyldninger i felterne. Eller udtrykt på en anden måde - en moderne variant over det traditionelle bindingsværkshus. Disse fyldninger består af lette facadeelementer med store åbne glaspartier og delvist lukkede partier.

Kajplads 24 - Om Kajplads 24

Den enkle bygningskrop får et varieret udtryk ved den differentierede placering af lejlighedernes altaner. Facaderne og lejlighederne er udformet for at udnytte det enkelte rums muligheder for at få udsigt over havnen, nyde godt af solindfaldet dagen igennem og få kontakt med omgivelserne - uden at det går ud over privatlivet.

Husets facade får med søjle/drager systemet en stærk reliefvirkning med smukke lys- og skyggevirkninger, der skifter med solens gang over himmelen. Dermed refererer bygningens nutidige industrielle arkitektur til de bygninger, der tidligere har ligget i havnen.

Lejlighederne varierer fra toværelses lejligheder på ca. 61 m2 til fireværelses lejligheder på 145 m2 og penthouselejligheder på op til 235 m2. De åbner sig alle mod havnen og er gennemlyste fra to sider. Kernen er køkken/alrum-zonen med udgang til store altaner eller tagterrasser. Opholdsrum og soverum orienterer sig mod havnen beliggende mod syd, vest og nord. Se også fotos og artikler fra tiden, hvor Kajplads 24 blev bygget - her

Kajplads 24 - Om kajplads 24
Kajplads 24 - Om kajplads 24
Kajplads 24 - Om kajplads 24

Kurze Beschreibung nicht vergessen!


Programmeret og hosted af nordicweb